Spar penger solgt av eieren til salgs

Av | april 7, 2021

Kostnaden for å selge et hus kan være for høy, og mange huseiere velger å gå FSBO eller For Sale by Owner. Lær hva fordelene er med å selge et hus privat, og hvordan du kan komme i gang.

Eiendomsmeglere hva?

En eiendomsmegler er en person som hjelper huseiere gjennom hele salgsprosessen med å kjøpe eller selge en leilighet. En god eiendomsmegler kan hjelpe deg med å få kontakt med et helt nettverk av mennesker som kan hjelpe deg med å selge huset ditt, fra entreprenører til eiendomsadvokater. Forhandleren selger ikke huset ditt så mye, ettersom de hjelper deg under salget fra råd til kontrakter og alt i mellom.

Ingenting sier lovlig at du må bruke en agent under salgsprosessen. Hvis du er så sympatisk, kan du gjøre all undersøkelsen for å selge hjemmet ditt og ta vare på prosessen selv.

Hvor mye penger kan du spare?

En eiendomsmeglerprovisjon er vanligvis omtrent 5 til 7 prosent av kjøpesummen for en leilighet, men den varierer mellom lokale markeder og kan forhandles frem. Prosentandelen virker liten, men sammenlign den med kjøpesummen på huset. For eksempel, hvis du mottar $ 150.000 for et hus med en eiendomsmegler, vil en agent med fem prosent provisjon motta $ 7500. Denne provisjonen økes bare ved å øke salgsprisen på leiligheten. Dette kan spare deg for tusenvis, til og med titusenvis av dollar, avhengig av hvor mye hjemmet ditt selges for.

Andre grunner til å selge gjennom FSBO-prosedyren

Noen huseiere liker å kontrollere atferden at alle deler av salgsprosessen er i deres hender. Noen huseiere skjuler frykten for at de mener at selv om en eiendomsmegler mottar en provisjon, er ikke agenten ordentlig involvert i salget av huset deres. Kanskje har agenten for mange kvaliteter til å hjelpe ham, eller for lite erfaring. Noen ganger tror huseiere at en agent vil legge mer tid og krefter på høyere provisjoner, og mindre og mindre verdifulle hus vil samle støv.

Er det riktig for deg?

Det er veldig viktig å avgjøre om FSBO-banen er riktig for deg. Uansett hvorfor du vurderer å selge et hus uten eiendom, må du huske at det vil ta deg mye mer tid og energi hvis du skulle selge på tradisjonell måte. Du vil gjøre noe som andre har gjort hele karrieren din ut av, så du må være forberedt på mye arbeid. Den store grunnen til at du selger på denne måten er at du kan spare mye penger med riktig prosess. Du lager listen selv, gjør all markedsundersøkelse, planlegger og møter folk for show og ringer alle telefonsamtalene for å fullføre salgsprosessen. Selv om landet ditt ikke krever en eiendomsmegler, må du inkludere en eiendomsadvokat for den juridiske delen av salget.

I tillegg, selv om alle ønsker et raskt boligsalg, tar FSBO-ruten tradisjonelt lenger tid å selge, og hus som selger på denne måten er i utmerket stand. Hvis hjemmet ditt er hardt skadet eller du trenger å selge huset raskt, bør du vurdere å kontakte en eiendomsinvestor direkte for å se hva de kan tilby før du kontakter en eiendomsmegler.

Kilder

Med fremveksten av internett har det aldri vært enklere å selge hjemmet ditt alene. FSBO-nettsteder er gode steder å lete etter tips og et sted å liste hjemmet ditt. Du kan også bruke den samme noteringstjenesten som brukes av eiendomsmeglere ved å betale et lite MLS-noteringsgebyr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *