Selg huset ditt uten agent: en trinnvis guide

Av | april 5, 2021

Trenger du virkelig eiendom i dag? Ja og nei. Ja, du kan selge huset ditt helt alene. Nei, det er ikke så lett som du tror, ​​og jeg vil beskrive nedenfor hvordan du gjør det hvis du velger denne veien.

Med fremveksten av nettsteder som Zillow, Redfin og Trulia har eiendomsbransjen skiftet fra en behovsbasert bransje til en kunnskapsbasert bransje. Du trenger ikke lenger å ansette en agent, faktisk kan du gjøre det bedre med mange agenter. En god eiendomsmegler vil være i stand til å forhandle, vil være en samfunnsekspert, en utmerket selger og veldig godt kjent med alle standardkontrakter og myndighetsformer.

Hvis du bare vet nok til å finne deg selv i trøbbel, vil du finne deg selv i trøbbel.

Her er trinnene mine til en vellykket FSBO (salgseier)

1. Bestem markedsverdien din. Tydeligvis kan du finne ut hva du selger i ditt område ved å besøke Zillow og lignende, men for markedsbenchmarking (CMA) fra smartzip-nettstedet betaler du $ 30 for å gjøre det lettere å vurdere eiendommen din. CMA vil gi deg sammenlignbare salgs- og aktive lister. Hvis du forhandler med en potensiell kjøper, må du informeres.

2. Betal MLS-typen omtrent $ 300 for å klassifisere huset ditt som MLS og tilby minst 2,5% til en kjøpers agent som gir deg en kjøper. Bruk bilder fra en erfaren eiendomsfotograf (ja, det er viktig) og sett opp hjemmet ditt hvis det er tomt, eller presenter det hvis du fortsatt bor der (ja, det er også viktig).

3. Oppgi huset ditt på Craigslist og forsalebyowner.com ved hjelp av postlet eller vflyer for å lage en virtuell flyer.

4. Sett et skilt i hagen din med fargede flygeblad (du kan legge til litt svart-hvitt for sikkerhetskopi) og en nettadresse som kobler potensielle kjøpere til hjemmet ditt.

5. Kjør en Facebook-kampanje for kvinner som er forlovet eller gift i ditt område mellom 25 og 35 år, og lag en Google AdWords-søkeordkampanje for betaling per klikk «[neighborhood (not city) name] hjem til salgs «, skriv inn detaljer som bare bynavn.

en. Den tidligere.

I. Black Gold Real Estate til salgs

ii. Yorba Linda videregående skole

iii. Hesteiendom til salgs

6. Finn et godt lagringsselskap for å hjelpe deg med transaksjonen (dette koster deg i gjennomsnitt omtrent 1% av kjøpesummen). Tillitsmannen er «beskytter» av virksomheten. En god vil gjøre alt i verden. Hvis kunden din er representert av en agent, kan han insistere på å bruke sin agent. Hvis du vet at tillitsagenten din er god, ikke la dem overtale deg til å bruke deres. Her i Yorba Linda og Anaheim Hills velger selgeren vanligvis depotfirmaer.

7. Prisen er riktig! Hvis du ikke får mye tilbakemelding de første tre ukene. Dette indikerer at huset ditt er for dyrt.

8. Utlevering, Utlevering, Utlevering. Standard hjemmekjøpsavtale i California (RPA) brukt av en hvilken som helst agent (i det minste den kompetente) krever at du gir kjøperen alle opplysninger innen 5 dager etter presentasjonen av tilbudet. Opplysningene vil avhenge av eiendommen som selges. Administratoren din kan kanskje hjelpe deg med dette.

9. Be kunden fjerne uforutsette hendelser (hvis noen). Beredskaper fjernes vanligvis etter 17 dager etter det aksepterte tilbudet, men igjen avhenger de av hva som står i kontrakten. Les og forstå kontrakten før du godtar tilbudet.

Å selge et hus uten agent ligner på å opprette et selskap eller stole på LegalZoom. Du er sikker på at det kan gjøres og spare penger på forhånd, men du vet aldri hva det vil koste deg på veien eller hvilke små feil som kan skade deg.

Utdann deg selv og det er definitivt mulig å selge huset ditt uten agent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *