Hvordan selge huset ditt for å unngå eller stoppe foreclosure

Av | mars 27, 2021

Hvis du har restanse på pantelånet ditt, kan utlåner velge å fullføre lånet. Dette betyr at du mister huset ditt og får en stor nedgradering av kredittvurdering. Imidlertid kan du selge hjemmet ditt for å stoppe foreclosure og unngå en 4 til 7 år bedrift med dårlig kreditt. Hvordan kan salg av hjemmet potensielt avslutte eksklusjonsdilemmaet?

Panteretten går bort når lånet blir tilbakebetalt

Så lenge prisen du selger hjemmet er høyere enn den du skylder tilbake, inkludert tilbakebetaling og renter, forsvinner panteretten på eiendommen, og långiveren har ingen grunn til å håndheve den. Dette betyr at det ikke er noen håndhevelse og ingen mulig skade på kredittverdigheten din. Hvis du skylder et pantelån mer enn det du kan selge til hjemmet ditt, kan du kanskje forhandle om et kortsalg med utlåneren din for å unngå utestenging.

Hva er et kortsalg?

Et kortsalg skjer når du selger boligen for mindre enn utestående saldo på lånet. Banken godtar deretter salgsprisen og lar deg flytte bort fra eiendommen uten videre handling. Selv om det fremdeles kan forårsake skade på kredittpoengene dine, suspenderer det håndhevelsen og lar deg gå videre med livet uten ytterligere forpliktelse til å betale långiveren. Hvis du bestemmer deg for å gjøre et kortsalg i banken din, er det viktig at du får en signert kontrakt fra långiveren som forplikter deg til ikke å bli bedt om resten av saldoen på lånet. Dette kan ta litt forhandling, men det skjer med mer enn 50 prosent av kortsalg.

Må banken godta salget?

I tilfelle kortsalg må utlåner avtale å selge hjemmet for mindre enn lånebeløpet. Eiendomseieren kan imidlertid selge huset når som helst før håndhevelsen trer i kraft. Dette er fordi eiendommen ennå ikke må returneres til eierskap, og huseieren står fritt til å selge eiendommen sin. Det eneste som kan gjøre et salg vanskeligere er eksistensen av en bot for forskuddsbetaling. Selv om noen pantelån er sjeldne, inneholder de klausuler som tvinger panthaveren til å betale et gebyr hvis pantet blir betalt tilbake av en eller annen grunn. Spør långiveren din hvis du har en forskuddsbetaling på pantet ditt.

Ekskludering er ikke noe et individ ønsker å gjennomgå, men noen ganger kan det være det beste alternativet. Den gode nyheten er at du kan unngå det ved ganske enkelt å selge eiendommen og dra. Så lenge du har et pantelån som ikke er opp ned, kan det være enklere enn du tror å finne en villig kjøper selv før tvangsprosessen avsluttes. Dette vil tillate deg å betale tilbakebetalingen, renter og hele saldoen på lånet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *