Hvordan selge et hus uten eiendom: FSBO

Av | april 4, 2021

Ikke alle har den luksusen å sette et hjem på markedet og tålmodig vente måneder på å avslutte en avtale. Den vanlige prosessen med å publisere eiendommen din på det frie markedet vil være:

  • Spørsmål / intervju med mange fagpersoner innen eiendom
  • Godkjen oppføringsavtale med en person som vil oppgi huset ditt for en nøyaktig tidsramme (vanligvis en 6-måneders liste)
  • Vurder forskjellige åpne hus
  • Vent på tilbud og forhandle med potensielle kjøpere
  • Etablere hjemmeinspeksjoner, rapporter og andre avsløringer som skal fullføres
  • Signer lagringskontrakter.

Hvis du er heldig, kan prosedyren ta omtrent seks til åtte uker. Hvis tilbudet faller, eller kanskje hjemmet ditt bare ikke får mange tilbud, kan du ende opp med å vente seks måneder eller enda lenger. I stedet for alle disse ulempene, la oss se på hvordan vi kan selge et hus uten eiendom, hvis vi må betale fem prosent eller mer provisjon og oppgjørskostnader.

Salgseier (FSBO)

Den grunnleggende strategien for å markedsføre eiendommen din uten en eiendomsmegler er “Salgseier” eller kort sagt FSBO. Den vanlige måten enkeltpersoner prøver å markedsføre eiendommen sin på denne måten er å plassere noen skilt på plenen eller kanskje i avisene i nærheten, og deretter vente på at individene skal dryppe. I stedet for denne lite påtrengende og ofte mislykkede strategien, la oss ta en rask titt på de forskjellige andre måtene å markedsføre huset ditt for å selge raskt. Det hele starter med bedre opprykk. I stedet for å gjøre et minimalt beløp, bør du gjøre mye for å skille huset i det overfylte eiendomsmarkedet. Her er noen ting jeg vil anbefale:

  • Fortell alle dine nære naboer at du selger huset ditt, og spør om de vet hvem de leter etter. (Valgfritt: Du kan enkelt tilby naboene dine for henvisning)
  • Den første oppfatningen kan være hva som helst, så fest fronten på eiendommen din. Det blir ofte referert til som «begrensning av anke». Hvis det ikke ser bra ut når potensielle kjøpere kjører gjennom det, vil de sannsynligvis ikke komme inn i hjemmet.
  • Å få bilder av topp kvalitet kan gjøre en hel verden av endringer; leie eller bare ta dem selv, men sørg for at eiendommen din er vakkert iscenesatt. Det betyr absolutt ingen vidåpne toalettseter, ingen søppel, senger, stoler osv.
  • Gå ut med sandwichbrett, sammen med ballonger eller andre iøynefallende annonser som annonserer eiendommen din i aktive kryss i samfunnet ditt.

Etter litt forberedelse, noen få dollar og litt reklame for huset ditt, har FSBO betydelig større salgsmuligheter.

Craigslist

Craigslist er en absolutt viktig ressurs for alle som vil selge huset sitt uten å bruke eiendommen. Forsikre deg om at du bruker beskrivelser av boligen din for å gjøre den så fin som mulig. Snakk om området – er det noen parker, samfunnsfasiliteter, skoler, gudstjenester eller andre fasiliteter i nærheten? Hva med ditt spesielle samfunn / underavdeling – er veiene kantet med trær, er det åser, noen utsikter? I tillegg kan du bruke disse høykvalitetsbildene som en måte å tiltrekke seg kunder på. Beslutningen om å se din bolig eller ikke vil bli tatt helt ut fra beskrivelsene og bildene av boligen din.

Åpne hus

Åpne hus er en god måte å tiltrekke potensielle kjøpere (bare kontakt en eiendomsekspert). De bør bidra til at potensielle kjøpere føler seg så hjemme som mulig. Du må definitivt rydde opp søppel, søppel eller leker og spill. Noen få andre ideer kan være å få peisen til å fungere når det er kaldt ute, lage mange kaker som gir hjemmet en behagelig lukt, sette opp et spisebord og muligens åpne et spill hvis et lokalt idrettslag var involvert. Hemmeligheten er at folk forestiller seg at de bor der, så vurder å bli kvitt personlige fletter og familiebilder. Husk å markedsføre åpent hus tidlig og ofte ved å bruke skilt i nærheten av ditt nabolag, Craigslist, dele med naboer og alt annet som vil bringe folk inn i hjemmet ditt. Siste forslag: få sko som kan krysse folks sko og støvler, slik at de ikke følger skitt og smuss gjennom din skinnende rensede eiendom!

Investorer

Sist men absolutt ikke minst, stedet å se er investorer. Hvis du trenger å selge huset ditt raskt, har noen problemer som må løses, eller du kanskje ikke vil ta vare på noen av de ovennevnte problemene, ring en nærliggende investor. Disse menneskene er ment å skaffe seg bygninger uten å bruke eiendommen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *