Hvordan selge et hus selv: en kort guide

Av | mars 28, 2021

Å selge et hus er noe du kanskje bare trenger å gjøre noen få ganger i livet ditt. Og med mindre du kjenner en lokal eiendomsmegler som vil selge huset ditt gratis eller med redusert provisjon … kan dette være en virkelig bakgrunnssmerter og en kostbar prosess for deg også.

Så … på denne siden fant du «Hvordan selge huset selv» av noen av grunnene jeg forventer …

  • Du har ikke egenkapital eller veldig lite egenkapital i huset ditt, så du har ikke råd til å betale provisjon til eiendomsmeglere
  • Du har egenkapital, men du vil spare penger hvis du selger huset selv før du bestemmer deg for å ansette en agent
  • Du er under anfall (eller går i den retningen) og trenger ganske enkelt å selge raskt uten å ha tusenvis av agentprovisjoner
  • Du kan ikke vente på månedene og månedene det tar å selge et hus i ditt område, så du vil prøve å selge det raskere

Uansett hvilken du lander på … det er måter å selge huset ditt selv på det lokale eiendomsmarkedet.

Siden 2013 har boligsektoren kommet seg kraftig tilbake. Å selge et hus i løpet av denne tiden vil definitivt være lønnsomt hvis du gjør det riktig. I de fleste tilfeller handler det om å bruke smarte markedsføringsstrategier og oppfylle forventningene dine om hva du vil oppnå med det salget.

Denne artikkelen inneholder noen retningslinjer for å hjelpe deg med å selge et hus selv.

Hvordan selge et hus selv – la oss dykke

Kjenn eiendomsmarkedet godt

Det første og viktigste trinnet er markedsundersøkelser i nabolaget ditt. Dette trinnet innebærer å besøke forskjellige hjemmemarkedsføringssider (Zillow, Eppraisal, Redfin, etc.), ringe en eiendomsmegler eller to for å se hvor mye hjemmet ditt er verdt, eller lese om forskjellige markedsprisingsteknikker. Riktig lekser om disse problemene vil tillate deg å forberede riktig pris for huset ditt, i tillegg til å unngå visse salgsfeil.

Hvis du ikke vil bry deg med å finne på hjemmeverdien på egen hånd… kontakt din lokale kontante boligkjøper. De vil kunne gi deg et rimelig estimat av hvor mye huset ditt er verdt i sin nåværende tilstand. De fleste boligkjøpere kan tilby deg et rettferdig kontanttilbud for hele salget innen 24 timer (de fleste boligkjøpere kan stenge kontant innen 14 dager).

Ranger markedet

Dette trinnet er nesten likt det å gjennomføre markedsundersøkelser, bortsett fra at du i dette tilfellet er knyttet til nabolaget ditt og lignende hus. Er det mange hus til salgs i nabolaget ditt? Hvis ja, hva er gjennomsnittet de oppgir? Er det mange henrettelser i nabolaget ditt? Dette kan senke prisen på huset ditt.

Vurder huset

Som selger skal huset ditt være i utmerket stand eller form slik at du kan selge det til en god pris. Identifiser noen unike funksjoner og fremhev dem under markedsføringen. For eksempel kan et hus med garasjeparkeringsplass være mer attraktivt for kjøpere enn et hus med innkjøringsparkering.

Krever huset ditt også reparasjoner? Må den males på nytt inne eller ute? Hva er takets tilstand? Er landskapsarbeid i god form? Er huset i det hele tatt foreldet? (du vet, disse popcorntakene. Alle disse tingene kan gjøre et hus mer attraktivt eller mindre attraktivt, avhengig av kjøper … som endrer prisen de er villige til å betale.

Etter alt dette … finn en rimelig pris for hjemmet ditt … det er ikke så høyt som å selge det om 12 måneder … men det er attraktivt, så du får et vanvidd av kjøpere som er villige til å kjøpe det raskt .

Bruk bilder eller videoer

Kunder er besatt av media. Hvis du ser hjemmevideoer og bruker videoer til reklame, vil du nå et bredere marked. Faktisk er disse videoene ansett som mer gjennomsiktige enn fotografering. Dette bør imidlertid ikke hindre deg i å bruke det sistnevnte alternativet, da det er rimeligere enn video.

Så lag noen flotte bilder. Ta bilder av hvert rom i huset for å hjelpe deg med å vise frem. Ta bilder av huset fra utsiden i noen forskjellige vinkler … folk vil se huset før de til og med dukker opp for å se det. Å ha flotte bilder av huset ditt på nettet kan være forskjellen mellom å raskt finne den rette kjøperen … og å vente måneder og måneder på salg.

Finn huset ditt på din lokale MLS og markedsfør det

I dag kan du ikke finne eiendomsmeglere som vil belaste deg noen hundre dollar for å sette et hus på en lokal MLS. På denne måten vil du raskt sette huset ditt foran alle eiendomsmeglere (så vær forberedt på å betale disse «kjøperens» agenter 2-3% provisjon for meglere hvis du har tenkt å støtte dem i å finne en kjøper.

Plasser annonser i lokalavisen, veiskilt og hold åpent hus.

Høres alt dette ut som mye arbeid for å selge ditt eget hus?

Det er lett.

Og til slutt tror mange huseiere at de sparer penger og tid ved å markedsføre huset selv … men når det til slutt koster dem mer penger å gå den veien.

Det er noen ting du må huske på når du selger huset ditt …

  • Hvis du ikke er en god selger eller ikke er villig til å bruke masse tid på riktig måte å selge huset ditt … er det kanskje ikke det beste valget å selge.
  • Hvis du ikke gjør en god jobb med å forberede huset og markedsføringsmateriell … og hvis du jobber med kjøpere for å virkelig skape verdier for huset ditt, kan du faktisk selge huset for 3-8% mindre enn du kan få for det samme huset som en erfaren person solgte for deg
  • For mange selgere tenker aldri på kostnader eller mulighetskostnader … hver måned når huset ditt ikke selger, betyr det en annen pantelån, skattebetaling, forsikring, verktøy og så videre. Hvis pantelånet ditt er $ 1500 i måneden … og $ 1.300 av det er renter … hvis du trenger 7 måneder på å selge huset … som koster deg ekstra $ 9100 (for ikke å nevne skatten og forsikringen du har betalt i løpet av denne tiden). Så hvis huset kunne selges raskere … ville det være fornuftig å gi kjøperen en rabattert pris i dag, slik at han kan stenge raskt og gå videre? Noe å tenke på.

Et lokalt kontantkjøpsselskap kan raskt tilby deg et tilbud til en rimelig pris.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *