Hvordan kjøpe et hus for foreldre og leie det tilbake

Av | april 4, 2021

Med den store lavkonjunkturen fra 2008 til 2009 i full gang, tørket kredittmarkedene ut. På grunn av dette har mange av oss måtte ty til kreative former for finansiering, blant annet en klassisk transaksjon kjent som videresalg. Hvis du kjøper et hus til foreldrene dine og deretter leier det tilbake, kan du generere ganske anstendige mengder inntekt og eiendomsskatt.

Slike ordninger gir foreldrene dine skattelettelser hvis de er over 55 år. I så fall vil skatteloven tillate dem å ekskludere opptil $ 125.000 i fortjeneste fra salget av huset.

Fordelen med en salgs- og leieavtale er mange.

Den første fordelen er at husets fremtidige takknemlighet ikke lenger er inkludert i foreldrenes eie. Dette kan være et ganske stort skattefradrag, med en gang.

Den neste fordelen er for den som kjøper huset … nemlig deg. Ved å eie et foreldres hus kan du beskytte en del av din egen inntekt ved å trekke kostnadene ved å eie et hus, samt underholdsbidrag og avskrivning av huset.

Den neste fordelen er for foreldrene dine; det er veldig enkelt fordi de rett og slett får pengene i bytte for egenkapitalen de har bygget i huset sitt. Tenk på det som å ta opp et aksjelån som de aldri trenger å betale tilbake.

Den neste fordelen, som jeg nevnte tidligere, er at foreldrene dine får et engangs skattefradrag på $ 125.000 på fortjenesten de får hvis de selger deg et hus.

Den neste fordelen er litt mindre håndgripelig, men faktum er at foreldrene dine vil nyte fordelene ved å leie. De trenger ikke lenger å bekymre seg for vedlikehold og vedlikehold, det vil være ditt ansvar fra nå av. Samtidig nyter de det samme huset som de er vant til.

En tilbakeleie kan være spesielt fornuftig hvis foreldrene dine er eldre og har problemer med å tjene til livets opphold. Hvis du allerede betaler for deres støtte, kan dette være en attraktiv måte å fortsette å støtte dem med en skattefordel.

Og det er en måte for dine eldre foreldre å redde ansiktet fordi de ikke bare tar utdelingsark for å støtte deg, de vil selge huset sitt, som du til slutt vil kunne selge når de er borte.

Det er flere tekniske detaljer som må vurderes for å opprette en gyldig salgs- og tilbakeleveringsavtale. For eksempel må et hus kjøpes til virkelig markedsverdi, og foreldrene må signere den faktiske leieavtalen. Det bør være tydelig at foreldrene ikke har til hensikt å kjøpe eiendommen av deg i fremtiden, og det bør også være klart at foreldrene ikke lenger kontrollerer huset.

Før du godtar en av disse ordningene, må du sørge for å utføre den av din lokale regnskapsfører eller CPA for å sikre at du har krysset alle bokstavene T. og plassert prikker på i.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *