Hvordan jobber du med en kjøpers agent når du selger et hjem uten agent?

Av | mars 28, 2021

Mange velger i dag metoden «selg av eier» og lær hvordan du selger et hus privat for å spare tusenvis av dollar i eiendomsmeglerprovisjoner. Selgeren «på salgseier» gir deg sikkerhet for at du sparer opptil 3% provisjon og muligheten for å spare 6% hvis kjøperen ikke er representert av en eiendomsmegler. Imidlertid, hvis kjøperen er representert av en eiendomsmegler, må du betale halvparten av provisjonen. Så selv om du selger en eier som har full kunnskap om hvordan du kan selge et hus privat, vil du sannsynligvis finne deg selv hos en kjøpers eiendomsmegler.

De fleste leverandører drar nytte av agentens tilgang til MLS-tjenester (multiple list). Heldigvis, hos Minus Agent, tilbyr vi deg eiendomstjenester som lar deg selge eiendommen din effektivt uten å måtte betale tusenvis av dollar i provisjon for eiendomsmeglere. Minus Agent kontakter deg direkte med reelle kjøpere eller leietakere, slik at du kan selge eller leie uten behov for en agent. Ved å liste eiendommen din på profilerte og fremtredende nettsteder domain.com.au, realestate.com.au, etc., får Minus Agent eiendommen din og markedsfører den foran tusenvis av potensielle kjøpere. Minus Agent tilbyr også omfattende støtte uten og praktiske markedsføringsverktøy, slik at selgere til enhver tid har en jevn salgsprosess.

Presenter deg selv som en profesjonell agent
Som selger som selges av en eier som har lært hvordan du selger huset ditt privat, må du opptre som en profesjonell eiendomsmegler mens du viser eiendommen til potensielle kjøpere og deres agenter. Å iscenesette et hus, klargjøre det for salg og klargjøre det til salg er de grunnleggende kravene fra din side. Men som FSBO-selger må du være på ditt beste mens du presenterer huset ditt for en potensiell kjøper og hans agent.

Sørg for at du har kunnskap om og forståelse av strukturen, rørleggerarbeid, elektriske, sikkerhets- og sikkerhetssystemer og HVAC-systemer til eiendommen din, slik at når potensielle kjøpere eller deres agenter stiller deg et spørsmål, vil du ha akkurat det riktige svaret. Forsikre deg om at du nevner de besøkende alle nødvendige detaljer om huset, for eksempel et nytt teppe, fersk lakk eller annen større konstruksjon eller reparasjoner som har skjedd nylig.

Forhandle som profesjonell agent
Hvis du vil selge et hus og tjene mye penger, må du være objektiv. Ja, det er hjemmet ditt, og du har minnene dine i det, men til slutt er det en økonomisk ressurs. Så forhandle prisen på avtalen så mye som mulig, men ikke press det for hardt for å skremme kunden. Det er andre ting du kan forhandle utover prisen. Dette inkluderer enheter, sluttdato og sluttkostnader.

Sørg for at du leser kjøpsavtalen skrevet av kjøperens agent nøye. Selv om dette er en ekstra kostnad, kan det å gjøre underverker å ansette en advokat som kan hjelpe deg med ditt juridiske arbeid. Hvis du ikke har betydelig erfaring med å selge et hus, vil en eiendomsadvokat ha den roen du trenger under prosessen. En advokat vil ikke bare hjelpe deg med å gjennomgå kontrakter, evaluere komplekse pantelån eller leieavtaler og komplekse tilbud, men vil også fortelle deg hvilke ting du er pålagt i henhold til loven å oppgi for potensielle kjøpere og hjelpe deg med å formulere en avsløringsavtale.

Lukk som profesjonell agent
Det beste alternativet for å forberede kostnadene ved å stenge, er å konsultere utlåneren om kostnadene før du til og med begynner å lete etter et hjem å kjøpe. Dette er kjent som forhåndsgodkjenning av pantelån og kan hjelpe deg med å forstå de forskjellige sluttkostnadene knyttet til en avtale, slik at du kan planlegge eiendelene dine riktig. Avslutningskostnadene er ofte høyere enn de fleste kunder i utgangspunktet antar at de er. Det anbefales også å ta med et innskuddsbudsjett i tillegg til stengingskostnadene. Prosessen med å kjøpe en leilighet er ganske tidkrevende, noe som gir deg god tid til å ordne midler til sluttkostnader, men sørg for at du er villig til å betale dem tilbake før du tilbyr huset du vil kjøpe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *