10 ting du bør vurdere når du kjøper et hjem

Av | april 7, 2021

Å kjøpe et hjem er en livslang investering, så du må være veldig forsiktig så du ikke mister penger, kjøper feil hus eller kjøper i feil nabolag. Å kjøpe et hjem er en prosess som innebærer en rekke trinn som tar sikte på å ta feil beslutning. Noen ganger trenger du hjelp fra eksperter når du kjøper et hus; for eksempel for en inspeksjon for å avgjøre om huset er i riktig stand. Hvis du vurderer å kjøpe et hus, bør du vurdere 10 ting:

1. Tak

Taket på huset spiller en nøkkelrolle for å sikre at verdisakene dine og familiemedlemmene dine er trygge mot en rekke værforhold. Det er viktig å forstå at tak har en levetid, avhengig av materialene som brukes og hvilken type tak. Før du kjøper et hus, må du sørge for at taket er i riktig stand og at det ikke har overskredet levetiden for å forhindre at taket lekker. Takentreprenøren kan beordres til å utføre en inspeksjon slik at taket ikke blir reparert eller byttet ut ytterligere etter kjøpet av huset.

2. Rørleggersystem

Rørleggersystemet i huset skal fungere skikkelig for å unngå merkostnader. Sørg for at du liker måten du skyller på toalettet, sjekk avløp, vanntrykk og kraner på bad og kjøkken. I tillegg må du vite hvor lang tid det tar for varmt vann å dusje, om det er et mykner og alderen på varmtvannsberederen. De fleste varmtvannsberedere har en levetid på 10 til 15 år, avhengig av modell, hvordan de vedlikeholdes og hyppigheten av bruken og andre faktorer. Derfor kan du sjekke alderen på varmtvannsberederen hjelpe deg å vite når du skal bytte den ut. så det hjelper deg å finne ut om det lønner seg å kjøpe et hus.

3. Størrelse og planløsning

Når du kjøper et hus, tenker du åpenbart på å bosette deg med familien din, så vel som fremtiden din. Husets størrelse og planløsningen er noen av faktorene du må vurdere for å ta den riktige avgjørelsen. Avhengig av hvilken type familie du vil ha, vil størrelsen på huset være avgjørende, et stort hjem kan tilby nok plass til familien og vennene dine når de besøker, samt et hjemmekontor. Men for et større hjem må du betale mer – både med pantelånet og strømregningene dine.

4. plassering

Nabolaget ditt spiller en nøkkelrolle i å kjøpe et hus, da dette ikke bare påvirker verdien av huset, men også tilgjengeligheten av ressurser og sikkerhet. Samle så mye informasjon om nabolaget som mulig for å sikre at det er trygt og har alt nødvendig utstyr (sosiale tjenester). Tenk på hjemmets nærhet til arbeidsplassen og enkel tilgang, da du trenger dette hver dag. Men du må vite at stedet kan bestemme verdien av huset ditt.

5. Elektriske systemer

Som et rørleggerarbeid, må ditt elektriske system fungere skikkelig for å forhindre mulig skade og ulykker. Et godt elektrisk system har også lite eller ingen vedlikeholds- og reparasjonskostnader etter å ha kjøpt et hus. Derfor, når du vurderer et elektrisk system, må du sjekke hvor mye det elektriske systemet er i stand til, om stikkontaktene er oppgradert til å ha jordede plugger, eller hvilken type elektrisk system som brukes til å koble huset ditt. Hvis du ikke kan bedømme selv, er det bedre å ansette en elektriker.

6. Kjøkkenmaskiner

Etter å ha kjøpt et hus, må du bruke kjøkkenet hver dag. Derfor sjekker vi tilstanden til mikrobølgeovn, kjøleskap, kokeplate, oppvaskmaskin og andre kjøkkenutstyr. Hvis et hus har et gassområde, må du vite om det har et kontrollampe eller en startpakke, og viktigst av alt, vet om disse kjøkkenapparatene vil bli solgt sammen med huset. Du kan bestemme om du vil ha dem, eller om du vil kjøpe dine egne kjøkkenapparater, avhengig av dine preferanser og budsjettestimat.

7. Fare for det indre miljøet

Det er viktig å se etter interne miljøfarer i hjemmet for ikke å utsette deg selv og din familie for helsefare på grunn av giftige stoffer. I et eldre hjem bør du for eksempel se etter asbestbelegg på ovner, rør, varmesystemer og varmtvannsbereder. Forsikre deg om at kjelleren er testet for tilstedeværelse av giftige gasser, f.eks. Radon, som er kreftfremkallende og kan forårsake lungekreft. Se også etter karbonmonoksid og skadedyr for å holde hjemmet ditt trygt. Til slutt bør inspektøren avgjøre om huset har blybasert maling fordi de er giftige. Faktisk bør boliger som tilbys til salgs ikke ha blybasert maling i henhold til føderal lov.

8. Strukturelle problemer

Selv om du ikke kan kjøpe et gammelt hus i perfekt stand, bør det ha liten eller ingen strukturelle problemer. Hvis du bevisst eller uvitende kjøper et hus som har en rekke strukturelle problemer, vil du ende opp med å bruke mye penger på å fikse dem. Bli kjent med tilstanden til innvendige vegger, tak, takrenner og avløp, kledning, dører og vinduer. Husk å inspisere gulvet, samt gjerdene og andre strukturer i huset ditt.

9. Soverom og bad

Du må først bestemme hvor mange soverom og bad huset ditt skal ha, og deretter begynne å lete etter et slikt hus. Det vil avhenge av dine preferanser, familiestørrelse og budsjett. Du vil deretter vurdere tilstanden til badet og soverommene, størrelsen og skapene og gulvet. Badet ditt skal ha fliser for enkel rengjøring, samt dusj eller badekar eller begge deler. Hvis du vurderer et ekstra rom i fremtiden, ta kontakt med arkitekturen for å se om dette er mulig hvis du vurderer arealbruk, arealplanlegging og bybestemmelser.

10. Sjekk foran huset

Til slutt, vurder det ytre av huset ditt, da det også spiller denne rollen for å kjøpe ditt hjem. Har den nok landskap og gjerder, hvor er tomtene (eller eiendommene) og tilstanden til garasjen? Husk å sjekke tilstanden til gjerder, terrasse og dekk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *